با نزدیک شدن به فصل پاییز و افزایش نگرانی‌ها درباره شیوع آنفلوانزا، برخی داروخانه‌ها به خریداران فشار می‌آورند تا تنها واکسن‌های ایرانی را تهیه کنند. این در حالی است که طبق قوانین، داروخانه‌ها موظف به عرضه هر نوع واکسنی بنا به درخواست بیماران هستند. این وضعیت در حالی به وجود آمده که سازمان غذا و دارو نیز در برآورد نیازهای دارویی با چالش‌هایی مواجه است.

تخلف داروخانه‌ها: الزام به خرید واکسن ایرانی آنفلوانزا و چالش‌های سازمان غذا و دارو!

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازخبرآنلاین،با آغاز فصل پاییز و افزایش ویروس‌های فصلی، پزشکان تأکید دارند که تزریق واکسن آنفلوانزا به‌ویژه برای گروه‌های پرخطر ضروری است. در این راستا، رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که امسال مجوز واردات ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار دوز واکسن چهار ظرفیتی آنفلوانزا صادر شده و بخش عمده‌ای از این واکسن‌ها در داروخانه‌ها در دسترس مردم قرار دارد.

اما با وجود این توزیع، گزارش‌هایی از تخلف در داروخانه‌ها به گوش می‌رسد. به‌عنوان مثال، یک داروساز به خبرآنلاین گفت: «داروخانه‌ها موظفند بنا به درخواست بیمار، هر نوع واکسنی را که او می‌خواهد، به او عرضه کنند. الزام به خرید یک برند خاص از سوی داروخانه‌ها، نوعی تخلف صنفی محسوب می‌شود.»

در ادامه، یکی از شهروندان به خبرآنلاین اطلاع داد که وقتی برای خرید واکسن آنفلوانزا به یک داروخانه در تهران مراجعه کرده است، با این پاسخ مواجه شده که «تا زمانی که موجودی واکسن‌های تولید داخل به اتمام نرسد، نمی‌توانیم واکسن‌های خارجی را عرضه کنیم.»

دکتر محمد طاهری، داروساز و کارشناس حوزه دارو، در توضیح این تخلفات اظهار داشت که اگرچه هیچ‌کس نمی‌تواند به‌طور قطع بگوید که واکسن‌های خارجی نسبت به واکسن‌های داخلی برتری دارند، اما فرهنگ عمومی و برخی توصیه‌های پزشکی به مردم این حس را منتقل می‌کند که واکسن‌های وارداتی بهتر هستند.

او افزود: «در واقع، برنامه‌ریزی درستی برای تأمین واکسن‌های مورد نیاز کشور وجود ندارد. سال گذشته، داروخانه‌ها تعداد زیادی واکسن ایرانی خریداری کردند، اما نتوانستند آنها را به مصرف برسانند و این موضوع منجر به ضرر مالی برای آنها شد.»

به گفته طاهری، داروخانه‌ها برای جلوگیری از ضرر و بلااستفاده ماندن واکسن‌های ایرانی، بیماران را به خرید این واکسن‌ها ملزم می‌کنند، که این اقدام به وضوح با حقوق بیمار در تضاد است. وی تأکید کرد که در صورت بروز چنین تخلفاتی، بیماران حق دارند شکایت کنند.

با توجه به این شرایط، به نظر می‌رسد که سازمان غذا و دارو باید اقداماتی جدی‌تر برای برآورد صحیح نیازهای دارویی و نظارت بر عملکرد داروخانه‌ها انجام دهد. در غیر این صورت، نه تنها حقوق بیماران زیر سؤال می‌رود، بلکه ممکن است بحران‌های جدی‌تری در حوزه تأمین دارو و واکسن ایجاد شود. وضعیت موجودی واکسن‌ها در کشور نیز نشان‌دهنده نیاز به برنامه‌ریزی دقیق‌تر و شفاف‌تر در این زمینه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha